Pakistan ve Türkiye

İran, Pakistan ve Türkiye ’deki girişimciler Konya’da buluştu (Özel Haber)

Blogu

CODE International, Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi ve Konya Teknokent / SELÇUK TTO işbirliği ile düzenlenen “ 4th Entrepreneurs Show 2019 ” girişimcilik etkinliği, İran, Pakistan ve Türkiye ’den girişimcilerin katılımları ile gerçekleştirildi.

Ziraat Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen ‘4th Entrepreneurs Show 2019’ girişimcilik konferansının başkanlığını Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölümü Öğretim Üyesi  Yrd. Doç. Mithat Direk  yaptı. Açılış  konuşmasını gerçekleştiren Yrd. Doç. Mithat Direk, Türkiye, İran ve Pakistan arasında yapılabilecek işbirliklerinin bölgesel bir gelişme kutbu oluşturabileceğini ve birlikte çalışma ile büyüme sağlanabileceğini söyledi. Direk ayrıca Türkiye’de olduğu gibi dünyada da fikir ortaya çıkarmanın önemli olduğunu vurguladı.

 

 

Açılış konferansında Girişimcilik Konferansı Eşbaşkanı CODE International CEO’su Dr. Muhammad Irfan-Maqsood’da yaptığı konuşmada Türkiye, İran ve Pakistan arasında yapılabilecek işbirliklerin önemi hakkında bilgi verdi. İslamabad Üniversitesi’nde Araştırma Yenilik ve Ticarileştirme Fonu Başkanı Prof. Dr. Shagufta Akhtar, Türkiye, İran ve Pakistan arasında yenilik ve iş fikirlerinin ticarileştirilmesinin karşılaştırmalı olarak analizini yaptı.

Pakistan ve Türkiye ’den

Diğer taraftan Pakistan – Lahor Teknoloji ve Yönetim Üniversitesi Fon Yönetimi Başkanı Muhammad Yasir Amjad iş fikri (start-up) programlarının uygulamalarını anlattı.

Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekan Vekili Doç.Dr. K.Kubilay Baştaş ise girişimciliğin ve öğrencilikte ortaya çıkan fikirlerin önemini vurguladı. Açılış konuşmalarından sonra iş fikirlerinin sunumlarına geçildi.

İran, Pakistan ve Türkiye’den iş fikirleri izleyicilere aktarıldı. İş fikirleri hikâyelerinin paylaşıldığı programda Amir Khalilian, Monireh Bahrami, Vahid Sanati, Farhada Sotoudeh, Parisa Hesari (İran),  Aytekin Akkuş, Dr. Nevzat Örnek, Dr. Halit Çavuşoğlu, Mustafa Banaz, Mehmet Özcan, Ali Atlıoğlu,  Zadife Emir, Nefise Bakan (Selçuk Üniversitesi – Teknokent) sunumlarını gerçekleştirdiler.

Muhabir: Gamze Erdoğan

Source:
http://anadoludabugun.com.tr/iran-pakistan-ve-turkiye-deki-girisimciler-konya-da-bulustu-ozel-haber-84865

4 comments

Comments are closed.