Türkiye ve Pakistan ilişkilerini anlatan “Dostluk ve Kardeşlik Yolculuğu

Beynəlxalq Xəbərlər

İki ülke birbirinin aynası

Türkiye ve Pakistan ilişkilerini anlatan “Dostluk ve Kardeşlik Yolculuğu – Pakistan ve Türkiye İlişkilerinin Fotoğraflı Araştırması” başlıklı serginin açılışına katılan ülkenin Cumhurbaşkanı Memnun Hüseyin, iki ülkenin birbirinin aynası gibi olduğunu söyledi.

0 yıldır diplomatik ilişkilerini sürdüren Türkiye ve Pakistan arasındaki dostluğu anlatan “Dostluk ve Kardeşlik Yolculuğu – Pakistan ve Türkiye İlişkilerinin Fotoğraflı Araştırması” başlıklı sergi, başkent İslamabad’daki Ulusal Sanat Galerisi’nde ziyarete açıldı. Açılışa katılarak eserleri inceleyen ülkenin Cumhurbaşkanı Memnun Hüseyin, serginin iki ülkenin ortak geçmişini yeni nesillere anlatmada önemli rolü olduğunu söyledi.

DOSTLUK OSMANLI’DA KURULDU

Serginin iki ülke arasındaki önemli bağı temsil ettiğini belirten Hüseyni, “Pakistan ve Türkiye birbirinin ikizidir desek bu tanım ilişkilerimizin derinliğini ve birbirimize olan bağımızı anlatmak için yeterli değildir, iki ülke birbirinin aynası gibidir” dedi. Türkiye’nin İslamabad Büyükelçisi İhsan Mustafa Yurdakul ise, iki ülke arasındaki diplomatik ilişkilerin 70. yılı olduğunu ancak bu ilişkilerin Osmanlı Dönemi’ne kadar dayandığını kaydetti.