ائتلاف نظامی کشور های اسلامی

Pakistan Katar’a asker gönderiyor

Milli Xəbərlər

Türkiye’nin ardından Pakistan’da Katar’a 20 bin asker göndererek bölgedeki tansiyonun düşürülmesine destek verecek.

Körfez’de Katar ile diğer Arap ülkeleri arasında yaşanan diplomatik krizin ardından Türkiye ve Pakistan’dan arka arkaya önemli kararlar geldi. Pakistan, Türkiye’nin Katar’a asker gönderme kararının ardından benzer bir adımı atarak bölgeye 20 bin asker göndermek için düğmeye bastı.

TBMM’nin Katar’a asker gönderme kararı almasının ardından Pakistan da Katar’a asker göndermek için harekete geçti. Pakistan Katar’a 20 bin asker gönderme kararı için meclise önerge verdi.

Milliyet’in haberine göre kararın TBMM’nin Katar’a asker gönderme kararının ardından gelmesi Pakistan ile Türkiye arasındaki ittifakı yeniden gündeme getirdi.

Suudi Arabistan ve Mısır’ın da aralarında bulunduğu 9 ülkenin Katar ile diplomatik ilişkilerini kesmesi ve Katar’a ambargo uygulama çabasının ardından Türkiye, bölgedeki tansiyonun düşürülmesi için diplomatik girişimler başlattı. Bu çerçevede Cumhurbaşkanı Erdoğan bölge ülkelerinin liderleri ile görüşerek krizin çözümü için diyalog önerisinde bulundu. Türkiye diğer taraftan ise Katar ile 2014 yılında kararlaştırılan ve 2015’te imzalanan askeri üs anlaşması kapsamında bölgeye asker gönderme kararını TBMM’den geçirdi.

Türkiye’nin ardından Pakistan’da Katar’a 20 bin asker göndererek bölgedeki tansiyonun düşürülmesine destek verecek.