تحصیل در پاکستان

تحصیل در پاکستان و معرفی بهترین دانشگاه های پاکستان برای ادامه تحصیل

علمی و فناوری

تحصیل در بهترین دانشگاه های پاکستان برای ادامه تحصیل تحصیلات عالی خیلی گزینه خوبی میباشد زیرا پاکستان پس از استقلال این کشور از بریتانیا در سال 1947 به طرز قابل ملاحظه ای افزایش یافت.

تحصیلات عالی در پاکستان پس از استقلال این کشور از بریتانیا در سال 1947 به طرز قابل ملاحظه ای افزایش یافت. امروزه کمیته آموزش عالی پاکستان (HEC)،  بر سیستم تحصیلات عالی در این کشور، بودجه و خروجی تحقیقات و کیفیت آموزش، نظارت می نماید. این کمیته، 174 دانشگاه در کشور را از جمله نهاد های خصوصی و دولتی تحت پوشش قرار می دهد که بعضی از آنها نظامی یا حرفه ای هستند.

نکته مهم آن است یک دانشجوی خارجی متقاضی تحصیل در هر کدام از دانشگاه های پاکستان لازم نیست که در مورد یادگیری زبان اردو (زبان ملی) نگرانی داشته باشد، چراکه که تمام آموزش های این دانشگاه ها، به زبان انگلیسی انجام می شود.

در مجموع 10 دانشگاه برتر در پاکستان در رتبه بندی دانشگاهی QS در سال 2016 در آسیا وجود دارد. این نظام رتبه بندی در سال 2016، 350 دانشگاه برتر آسیا را معرفی می کند. همچنین شش دانشگاه پاکستان نیز در رتبه بندی دانشگاه جهانی QS در سال 2017 وجود دارد که به شرح زیر می باشد:

دانشگاه ملی علم و فناوری ( NUST )

این دانشگاه در سال 1991 تاسیس گشت. دانشگاه ملی علم و فناوری، بالاترین رتبه را در میان دانشگاه های پاکستان و دانشگاه های موجود در QS دارد و در دامنه 550-501 قرار گرفته است. نوآوری این دانشگاه و نیز قرار گیری در میان 250  دانشگاه برتر جهان به دلیل گرایش مهندسی برق از جمله افتخارات آن می باشد.

دانشگاه قائد اعظم اسلام آباد

یک دانشگاه دولتی پژوهشی واقع در اسلام‌آباد پاکستان است. این دانشگاه در سال ۱۹۶۷ به عنوان دانشگاه اسلام‌آباد تأسیس شد؛ سپس به احترام محمد علی جناح به Quaid Azam  تغییر نام یافت. این دانشگاه در ابتدا به تحصیلات تکمیلی تخصیص یافته بود ولی در طی دهه ۱۹۸۰ به دانشگاهی بین رشته‌ای گسترش یافت که مدارک کارشناسی و پیشرفته اعطا می‌ کند. دانشگاه قاعد اعظم با موسسه های بین المللی متفاوت نظیر: دانشگاه ایالت متحده و دانشگاه Tokyo در ارتباط می باشد.

دانشگاه علوم مدیریت لاهور

یکی از برترین دانشگاه های خصوصی جهت  ارائه تحصیلات مهندسی کامپیوتر، برق و الکترونیک، ریاضی، فیزیک، شیمی، زیست شناسی، علوم سیاسی، بازرگانی، اقتصاد، فناوری و اطلاعات، حقوق و علوم مدیریت در پاکستان می باشد. این دانشگاه ظرفیت پذیرش 3123 دانشجو و 170 اساتید دکتری را دارد. دانشگاه علوم مدیریت لاهور به عنوان یک دانشگاه تحقیقاتی خصوصی است که در رتبه 701 در جهان قرار دارد و بالاترین امتیاز در رتبه بندی آسیا (رتبه 111) را به خود اختصاص داده است.

دانشگاه علوم مدیریت لاهور در سال 1984 توسط  سید بابر علی شاه و گروهی از صنعتگران پاکستانی جهت ارائه تحصیلات علمی و سنتی اقتصاد تاسیس شد.

دانشگاه فنی و مهندسی لاهور ( UET )

دانشگاه فنی و مهندسی لاهور در رتبه 701 جهانی قرار دارد و به عنوان یک بخش تحقیقی دولتی در نظر گرفته می شود. این دانشگاه در سال 1921 تاسیس گشت و دامنه گسترده ای از برنامه های آموزشی را در اختیار افراد قرار می دهد.

دانشگاه کراچی

این دانشگاه سال 1951 تاسیس شد و در رتبه 701 دانشگاه های بین المللی قرار دارد. این دانشگاه به عنوان بزرگترین دانشگاه پاکستان از نظر مساحت است و 800 استاد و 24000 دانشجو را در خود جای داده است. در این دانشگاه عالی ترین تحقیقات صورت می گیرد چرا که این دانشگاه دارای 400000 کتاب را در کتابخانه خود می باشد.

دانشگاه لاهور

این دانشگاه که در سال 1999 تاسیس گشت، به عنوان یکی از جدید ترین دانشگاه های کشور پاکستان شناخته می شود و در رتبه 701+ دانشگاه های بین المللی قرار دارد. دانشگاه لاهور نیز مساحت بالای داشته و شامل 11 دانشکده و 32 ساختمان می باشد که حدود 22000 دانشجو را در خود جای داده است. این دانشگاه 7 محوطه دانشگاهی دارد که در اسلام آباد،  لاهور، سرگودا، Gujrat  و Pakpattan واقع شده است.